Tovetorps forskningsstation har en snart 50-årig historia. Stationen invigdes 1969 och genom åren har ett stort antal forskningsprojekt framgångsrikt bedrivits på Tovetorp. Fokusområden är framförallt studier av djurs beteenden och ekologi, men även botaniska studier har genomförts. Under åren har många framgångsrika forskningssamarbeten etablerats med såväl nationella som internationella forskningsinstitutioner. Vi fortsätter att välkomna såväl interna som externa projekt och det övergripande målet för stationen är att tillhandahålla funktionell infrastruktur för nydanande forskning.

Sen invigningen av Kursbyggnaden 1994 bedrivs en omfattande undervisningsverksamhet. Varje år besöks stationen av flera hundra studenter från olika utbildningar inom främst biologi vid Stockholms universitet. Även kurser från andra universitet och högskolor välkomnas.

Ordna konferens eller möte på Tovetorps zoologiska forskningsstation

På Tovetorps zoologiska forskningsstation i Södermanland finns idag utmärkta möjligheter att ordna mindre konferenser, workshops, möten, personalutflykter mm till mycket konkurrenskraftiga priser.

Kursbyggnaden är idealisk för grupper mellan 15 och 40 personer. I den ljusa vackra matsalen finns plats för 60 personer. Från det välutrustade köket serveras allt från husmanskost till trerätters festmiddagar.

De fyra grupprummen rymmer var och ett 10 personer. Det finns en mindre föreläsningssal, med plats för 30 personer, i Kursbyggnaden. I en angränsande byggnad finns det en aula som rymmer drygt 80 personer. I Kursbyggnaden finns det sängplatser för 50 personer och på övriga Tovetorp finns plats för ytterligare 10-30 personer.